Scroll

Project

De Systemen
20+ windparken
Ice Prevention System
Camera Control System
Bat Protection System
Shadow Control System

Eneco

Eneco is een Nederlandse en Belgische energieleverancier met in 2018 ruim 3000 medewerkers. Eneco is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en België.

In 2011 heeft Topwind voor Eneco Nederland het eerste Ice Prevention System geinstalleerd op het windpark Afrikahaven, in het Westelijke Havengebied. Later volgde er ook projecten voor Eneco in België.

Inmiddels (seizoen van 2018-2019) zijn meerdere windparken van Eneco Nederland uitgerust met het Ice Prevention System en worden deze 24/7 bewaakt door de gespecialiseerde operators van Topwind.

Kan ik je helpen?
Neem contact op met Martin voor vrijblijvend advies
mvdb@topwind.nl
+31 (0)6 30 87 09 43

Onze eerste systemen zijn inmiddels drie seizoenen in bedrijf en ik kan stellen dat de IPS systemen doen waarvoor ze geïnstalleerd zijn. De turbines gaan niet onnodig uit bedrijf en gaan stil op momenten dat er risico's ontstaan voor ijsvorming. De samenwerking met Topwind wordt als zeer positief ervaren. Met name de flexibele instelling en het zoeken naar oplossingen hebben ons doen besluiten om ook voor nieuwe projecten IPS aan te schaffen.

Dirk Cederhout - Expert Asset Manager Eneco